NIOZ

NL | Scheepstechnicus Pelagia

Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) op Texel zoekt voor het onderzoekschip Pelagia een allround scheepstechnicus. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van ons onderzoeksschip Pelagia en ondersteun je de bediening van wetenschappelijke apparatuur tijdens wereldwijde, wetenschappelijke oceaanexpedities. Als ons nieuwe bemanningslid ga je werken op de afdeling Nationale Mariene Onderzoeksfaciliteit (NMF).

2018-10-22 11:36:25
LOCATIE:                             NIOZ TEXEL 
VACATURENUMMER:       2018-073
SLUITINGSDATUM:           18 NOVEMBER 2018

 

DE NATIONALE MARINE FACILITEIT

De afdeling NMF centraliseert alle activiteiten betreffende vaarvoorbereiding en ondersteuning van het zeevarend onderzoek. Deze activiteiten betreffen onder andere beheer en onderhoud van de schepen in de vloot, beheer en onderhoud van de zeegaande apparatuur en het op het schip aanwezige equipment maar ook de planning van de vaarschema’s en ondersteuning voor onderzoekers bij voorbereiding van missies op de onderzoeksschepen. Hiermee zijn we het technologische en logistieke zenuwcentrum voor zeegaand onderzoek in Nederland.

 

OVER DE PELAGIA

Het onderzoeksschip Pelagia, sinds 1991 in de vaart, is het enige, wereldwijd opererende wetenschappelijke onderzoeksschip van Nederland. Met het schip ondernemen mariene onderzoekers uit binnen- en buiteland expedities naar onderzoekslocaties op alle wereldzeeën; van de Noordzee tot de Caraïbische Zee.

Aan boord van het vaartuig, 66 meter lang, vinden tal van mariene, wetenschappelijke onderzoeken plaats. Hiertoe is het schip uitgerust met kranen, vaste laboratoria en is er ruimte voor mobiele labs in containers.

De jaarlijkse vaaragenda van de Pelagia wordt beheerd door de afdeling NMF. Deze afdeling faciliteert mariene onderzoekers uit de hele wereld bij het inrichten van hun expedities en voert deze met een vaste bemanning uit. NMF is verantwoordelijk voor scheepsmanagement, planningen en biedt logistieke en technische ondersteuning tijdens onderzoeksexpedities.

De thuishaven van de Pelagia is Seaport Texel.

 

DE VACATURE

Als lid van het Pelagia-team ben je gastheer, technicus en logistiek expert.

Gedurende de vaartochten zorg je voor onderhoud en kleine reparaties van mechanische, elektrische, hydraulische en pneumatische inrichtingen aan boord. Je schildert, maakt schoon en bij (onderzoeks-)activiteiten aan dek bewaak je actief de veiligheid van onderzoekers en voer je alle voorkomende werkzaamheden uit om het onderzoek vlekkeloos te laten verlopen.

Naast je technische en logistieke taken aan boord, help je onderzoekers bij het verkrijgen van juiste monsters en/of het doen van metingen. Zo nodig assisteer je bij het monteren van bemonsteringsapparatuur.

De matroos /scheepstechnicus wordt op zee ingezet in het wachtsysteem op de brug en houdt tevens gangway-wacht in de havens.

 

DE KANDIDAAT

De scheepstechnicus die we zoeken heeft minstens vijf jaar werkervaring als matroos in de internationale zeevaart, bij voorkeur in een soortgelijke functie. Je bent collegiaal, stelt je verantwoordelijk op en houdt er van te werken in een klein, gespecialiseerd team. Je bent stressbestendig.

Je voldoet aan alle STCW-normen (minimaal STCW-rating II/4) en bent bekend met ISM en ISPS. Je bezit een geldig paspoort en monsterboekje en hebt een geldige medische keuring voor de zeevaart.

De kandidaat waar we graag mee kennismaken kan zelfstandig werken en beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

 

DE VOORWAARDEN

Je aanstelling bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee is een NWO-dienstverband. We bieden je een tijdelijk dienstverband voor de duur van twee jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Inschaling vindt, afhankelijk van geschiktheid voor de functie, plaats in schaal 5. Ons vaarschema is: 6 weken op,6 weken af. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI).

 

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature: Thomas de Greef (afdelingshoofd NMF). Neem voor alle overige vragen contact op met Valentijn Tiemensma (senior HR-adviseur): 06 - 27 74 27 39.

Sollicitatiegesprekken vinden medio half december plaats.

Meer over de Nationale Marine Faciliteit Development vind je hier.

Maak hier kennis met de RV Pelagia.VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook Google+ LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend