NIOZ

NL| Scheepselektronicus voor de RV Pelagia

Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) op Texel zoekt voor het onderzoekschip Pelagia een allround scheepselektronicus. Als ons nieuwe bemanningslid ga je wetenschappelijke- en 'scheepsgebonden' elektronische apparatuur bedienen, onderhouden en inregelen en beheer je de data- en netwerksystemen tijdens wereldwijde, wetenschappelijke oceaanexpedities.

2020-02-07 10:15:02

LOCATIE:                      KONINKLIJK NIOZ-TEXEL  

VACATURE ID:              2020- 9

SLUITINGSDATUM:     01 maart 2020

 

DE AFDELING

De afdeling NMF centraliseert alle activiteiten betreffende vaarvoorbereiding en ondersteuning van het zeevarend onderzoek. Deze activiteiten betreffen -onder meer- beheer en onderhoud van de schepen in de vloot, beheer en onderhoud van de zeegaande apparatuur en op het schip aanwezige equipment, maar tevens de planning van vaarschema’s en ondersteuning voor onderzoekers bij voorbereiding van missies op de onderzoeksschepen.

 

DE PELAGIA

Het oceaangaand onderzoeksschip Pelagia is gebouwd in 1991 en in 2010 volledig gereviseerd. De Pelagia is een uiterst flexibel schip uitgerust voor multidisciplinaire onderzoekscruises wereldwijd. Naast vaste droge en natte laboratoria biedt de Pelagia ruimte aan negen 20 voet container laboratoria. Het schip heeft dieselelektrische aandrijving met vaste schroef, wat resulteert in een zeer laag geluidsniveau. De bemanning is getrained en gekwalificeerd om het schip en een ??grote verscheidenheid aan wetenschappelijke apparatuur te bedienen. De Pelagia heeft accommodatie voor maximaal 34 personen en is voorzien van alle hedendaagse faciliteiten zoals, recreatie, internet en gezonde voeding.

 

DE VACATURE

Als scheepselectronicus ressorteer je rechtstreeks onder de gezagvoerder van de Pelagia en ben je verantwoordelijk voor het bedienen, modificeren, onderhouden, repareren en testen van elektronische apparatuur bestemd voor rv Pelagia en benodigd voor het wetenschappelijk zeegaande en laboratorium onderzoek ( inclusief hipap en multibeam). Je hebt regelmatig overleg met de ontwerpers van deze apparatuur. Daarnaast draag je zorg voor onderhoud, reparatie en tests van de apparatuur. Je bewaakt de kwaliteit, draagt zorg voor juiste presentatie van de data en je adviseert over de te gebruiken software.

Verder ben je verantwoordelijk voor het systeembeheer en beheer je de aan boord aanwezige elektronische infrastructuur, zoals het universele bekabelingssysteem, het data-aquisitiesysteem en het local area netwerk. Ook geef je instructie en advies met betrekking tot het gebruik van het netwerk en alle applicaties en ten aanzien van het functioneren van de elektronische navigatieapparatuur en andere autonome, scheepseigen systemen.

 

DE KANDIDAAT

Je beschikt minimaal over een MBO niveau 4 opleiding richting electronica, mechatronica of gelijkwaardig en hebt ervaring in het (veilig) werken in teamverband op zee binnen een scheepsmanagement systeem. Ervaring als elektronicus binnen wetenschappelijke instituten is een pré.

Uiteraard beschik je over goede communicatieve, administratieve en sociale vaardigheden. Je kunt goed zelfstandig werken en de juiste prioriteiten stellen. Je bezit een geldig paspoort en monsterboekje en hebt een geldige medische keuring voor de zeevaart. Gezien de internationale samenstelling van onze bemanning en opvarenden is een goede beheersing van de engelse taal een must.

  

DE VOORWAARDEN

We bieden een uitdagende functie in een dynamische organisatie. Ons vaarschema is: 6 weken op, 6 weken af en we varen over de hele wereld. We bieden je een full time dienstverband voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI). 

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature: Alex Cofino, Hoofd NMF.

Voor alle andere vragen, neem contact op met Alexandra Noppeney, senior HR-adviseur.  

 VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend