NIOZ

NL| Scheepselektronicus voor de RV Pelagia

Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) op Texel zoekt voor het onderzoekschip Pelagia een allround scheepselektronicus. Als ons nieuwe bemanningslid ga je wetenschappelijke- en 'scheepsgebonden' elektronische apparatuur bedienen, onderhouden en inregelen en beheer je de data- en netwerksystemen tijdens wereldwijde, wetenschappelijke oceaanexpedities.

2020-02-07 10:15:02

LOCATIE:                      KONINKLIJK NIOZ-TEXEL  

VACATURE ID:              2020- 9

SLUITINGSDATUM:      6 april 2020

- Vanwege de Corona crisis is deze vacature opengesteld tot en met 6 april 2020 -

 

DE AFDELING

De afdeling NMF centraliseert alle activiteiten betreffende vaarvoorbereiding en ondersteuning van het zeevarend onderzoek. Deze activiteiten betreffen -onder meer- beheer en onderhoud van de schepen in de vloot, beheer en onderhoud van de zeegaande apparatuur en op het schip aanwezige equipment, maar tevens de planning van vaarschema’s en ondersteuning voor onderzoekers bij voorbereiding van missies op de onderzoeksschepen.

 

DE PELAGIA

Het oceaangaande onderzoeksschip RV Pelagia is gebouwd in 1991 en in 2010 volledig gereviseerd. De Pelagia is een uiterst flexibel schip uitgerust voor multidisciplinaire onderzoekscruises wereldwijd. Naast vaste droge en natte laboratoria biedt de Pelagia ruimte aan negen 20 voet container laboratoria. Het schip heeft dieselelekrische aandrijving met vaste schroef en heeft daarmee een zeer laag geluidsniveau. De bemanning is getraind en gekwalificeerd om het schip en een grote verscheidenheid aan wetenschappelijke apparatuur te bedienen. De Pelagia heeft accomodatie voor maximaal 34 personen en is voorzien van alle hedendaagse faciliteiten zoals recreatie, internet en natuurlijk lekker en gezond eten.

 

DE VACATURE

Als scheepselectronicus leg je rechtstreeks verantwoording af aan de hoofdwerktuigkundige van de Pelagia en ben je verantwoordelijk voor het installeren, kalibreren, testen en onderhouden van alle wetenschappelijke apparatuur aan boord. Je identificeert fouten en zorgt voor reparatie op locatie.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het systeembeheer en beheer je de aan boord aanwezige elektronische infrastructuur. Ook geef je instructie en advies met betrekking tot het gebruik van het netwerk en alle applicaties en en alle applicaties en andere scheepseigen systemen zoals de navigatieapparatuur.

 

DE KANDIDAAT

Je beschikt minimaal over een MBO niveau 4 opleiding richting electronica, mechatronica of gelijkwaardig en hebt ervaring in het (veilig) werken in teamverband op zee binnen een scheepsmanagement systeem. Ervaring als elektronicus binnen wetenschappelijke instituten is een pré.

Uiteraard beschik je over goede communicatieve, administratieve en sociale vaardigheden. Je kunt goed zelfstandig werken en de juiste prioriteiten stellen. Je bezit een geldig paspoort en monsterboekje en hebt een geldige medische keuring voor de zeevaart. Gezien de internationale samenstelling van onze bemanning en opvarenden is een goede beheersing van de engelse taal een must.

  

DE VOORWAARDEN

We bieden een uitdagende functie in een dynamische organisatie. Ons vaarschema is: 6 weken op, 6 weken af en we varen over de hele wereld. We bieden je een full time dienstverband voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI). 

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature: Joep van Haaren, superintendent.

Voor alle andere vragen, neem contact op met Alexandra Noppeney, senior HR-adviseur.  

Solliciteren kan door je motivatiebrief en CV te uploaden via www.workingatnioz.com

 

 VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend