NIOZ

NL | Scheepselektronicus RV Pelagia

Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) op Texel zoekt voor het onderzoekschip Pelagia een allround scheepselektronicus. Als ons nieuwe bemanningslid ga je wetenschappelijke- en 'scheepsgebonden' elektronische apparatuur bedienen, onderhouden en inregelen en beheer je de data- en netwerksystemen tijdens wereldwijde, wetenschappelijke oceaanexpedities.

2018-02-09 16:40:35
LOCATIE:                        KONINKLIJKE NIOZ TEXEL - RV PELAGIA
VACATURE NR.:            2018 – 008
SLUITINGSDATUM:     15 maart 2018
 
DE AFDELING

De afdeling Nationale Mariene Faciliteiten (NMF) ondersteunt (zee-)wetenschappers van het NIOZ, maar levert tevens een essentiële bijdrage aan het zeeonderzoek van talloze andere onderzoeksinstituten en universiteiten. Met 51 teamleden faciliteren we de techniek achter hun zeeonderzoek -aan wal en op zee. We ontwikkelen, bedienen en onderhouden zeegaande apparatuur, beheren en onderhouden de onderzoeksschepen en leveren oplossingen voor datamanagement en techniek.

Met ons onderzoekschip Pelagia, het nationale onderzoeksschip, ondersteunen we onderzoek op alle wereldzeeën. Onze bemanning werkt tijdens deze vaartrips nauw samen met een steeds wisselende groep wetenschappers.

Op dit moment vaart de Pelagia in de Caraïbische Zee voor koraalonderzoek in het kader van de expeditie Netherlands Initiative Changing Oceans (NICO), een multidisciplinaire oceaanexpeditie waarbij 20 universiteiten en onderzoeksinstituten samen nieuwe kennis ontwikkelen. Meer informatie en het vaarschema van deze expeditie kun je hier vinden.

 

DE VACATURE

De scheepselektronicus die wij zoeken maakt deel uit van onze bemanning en ressorteert rechtstreeks onder de gezagvoerder.

Binnen je functie heb je drie aandachtsgebieden:

Je bent verantwoordelijk voor het bedienen en operationeel houden van wetenschappelijke apparatuur tijdens wetenschappelijke expedities. Omdat elke zeegaande expeditie een eigen onderzoeksaanpak heeft vergt dit creativiteit en inventiviteit.

Daarnaast zorg je voor het onderhouden, repareren en testen van nautische apparatuur, inclusief de onderhoudsplanning. Voor dit laatste heb je een onderhoudssysteem (Marad) tot je beschikking.

Verder ben je als systeembeheerder verantwoordelijk voor het data- en local area-netwerk aan boord en ondersteun en instrueer je gebruikers van deze systemen.

 

DE KANDIDAAT

We zijn op zoek naar een allround scheepselektronicus die minimaal beschikt over een security awareness-certificaat, een geldig paspoort en een monsterboekje. Een geldige medische keuring voor de zeevaart hoort daar natuurlijk ook bij.

Je kunt je goed verstaanbaar maken in het Engels. Ervaring met programmeren in Python is een pré (of de bereidheid je dit eigen te maken).

Je maakt 183 vaardagen in een jaar, gemiddeld zes weken op en zes weken af.

  

DE VOORWAARDEN

We bieden je een verantwoordelijke functie in een dynamische organisatie.

De juiste kandidaat kan rekenen op een dienstverband voor de duur van twee jaar. Bij goed functioneren wordt deze tijdelijke aanstelling omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Je ontvangt een marktconform salaris dat aansluit bij je ervaring en kunt rekenen op uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI). 

 

MORE INFORMATION

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature kun je terecht bij Thomas de Greef (afdelingshoofd NMF).

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Jolanda Evers (senior HR-adviseur).  

LET OP: selectie start direct, bij een geschikte kandidaat sluit de vacature.


VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook Google+ LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend