NIOZ

NL | Redacteur/ communicatiemedewerker

Het team communicatie van het NIOZ is op zoek naar een ervaren wetenschapsredacteur met een aardwetenschappelijke achtergrond. Heb je ervaring als redacteur en ben je een ster in het schrijven en redigeren van verschillende, met name (aard)wetenschappelijke, teksten? Reageer dan snel op deze vacature!

2019-12-03 15:48:41

LOCATIE:                       KONINKLIJK NIOZ  Standplaats Texel  

VACATURE ID:              2019 - 088

SLUITINGSDATUM:       27 januari 2020

 

DE ORGANISATIE

Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) is een wetenschappelijk instituut van NWO in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Het NIOZ, doet als nationaal oceanografisch onderzoeksinstituut al bijna 145 jaar multidisciplinair fundamenteel zeegaand onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk belangrijke vraagstukken over het functioneren van delta- en kustgebieden, zeeën en oceanen. Het NIOZ heeft toonaangevende expertise in huis op het gebied van onder andere mariene ruimtelijke ecologie, populatie-ecologie, mariene microbiologie, geologie, geochemie, biogeochemie, fysische oceanografie, zeespiegelonderzoek, oceaan- en diepzeeonderzoek.

Ook beheert het NIOZ de nationale onderzoekschepen en zeegaande apparatuur voor de Nederlandse mariene onderzoeksgemeenschap. Het NIOZ stimuleert en ondersteunt niet alleen de (inter)nationale mariene wetenschap, maar speelt ook een rol bij educatie en beleidsvorming.

 

DE VACATURE

Je werkt nauw samen met het hoofd communicatie en de communicatieadviseur, individuele NIOZ-wetenschappers en projectgroepen in een interdisciplinaire omgeving van mariene wetenschappers. Ook werk je samen met externe uitvoerders (freelance tekstschrijvers, filmmakers en vormgevers).

Je ‘vertaalt’ NIOZ-onderzoek en andere activiteiten naar heldere, aansprekende uitingen voor heel uiteenlopende doelgroepen: journalisten, beleidsmakers, Ngo’s, Nederlandse en internationale wetenschappers, studenten, stagiaires,  (ondersteunende) NIOZ-collega's, lokale gemeenschappen op Texel en in Yerseke. De nadruk ligt op het schrijven en redigeren van verschillende teksten, zoals persberichten, factsheets, inhoud voor intranet en website, sociale media, nieuwsbrieven, folders,  filmscripts, enzovoort.

Omdat we een afdeling hebben in Yerseke (Zeeland) wordt er van je verwacht dat je daar met enige regelmaat bent.

 

DE KANDIDAAT

  • Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, en je kunt zeer goed schrijven.
  • Je bent in staat om wetenschappelijk correcte, aantrekkelijke en toegankelijke teksten te schrijven voor diverse doelgroepen.
  • Je hebt een aardwetenschappelijke MSc. met een brede interesse in interdisciplinair marien onderzoek.
  • Je hebt relevante werkervaring als wetenschapsredacteur of –journalist.

 

  • Je bent proactief, neemt initiatief en verantwoordelijkheid, werkt graag in een team en inspireert anderen met je enthousiasme.
  • Je let op details en reflecteert zelf op de kwaliteit van je werk.
  • Je bent in staat om gelijktijdig aan meerdere projecten te werken en op de juiste manier prioriteiten te stellen.

 

DE VOORWAARDEN

Wij bieden een prettige, vrije en collegiale werkomgeving waarin ontwikkeling, veiligheid en gezondheid centraal staan. Je arbeidsovereenkomst bij het Koninklijke NIOZ is een NWO-I dienstverband. We bieden je een tijdelijk dienstverband voor de duur van twee jaar voor 32 - 40 uur per week. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring maximaal € 5.064,- bruto per maand (schaal 11, trede 11) op fulltime basis, 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Bij een fulltime dienstverband heb je recht op 42 vakantiedagen per jaar, goede pensioenvoorzieningen en flexibele werktijden.

Gedurende je dienstverband stimuleert het NIOZ je professionele ontwikkeling. Hiertoe bieden we je uitgebreide cursusmogelijkheden. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI). Indien nodig helpen wij met het vinden van geschikte huisvesting. Onze CAO kent een ruime tegemoetkoming in de verhuiskosten en uitstekende voorzieningen voor ouderschapsverlof.

 

MEER INFORMATIE

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Kim Sauter (hoofd Communicatie)
Neem voor meer informatie over de procedure contact op met Sigrid Moerbeek (senior HR-adviseur)

We streven ernaar dat ons personeel de diversiteit in de samenleving weerspiegelt, onder andere op het gebied van leeftijd, geslacht en culturele achtergrond. We stellen het daarom zeer op prijs als kandidaten solliciteren die de diversiteit van het NIOZ kunnen vergroten. Meer informatie over het NIOZ vind je hier.

Gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 10 februari 2020.VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend