NIOZ

NL I Moleculair Microbiologisch Analist

De afdeling Mariene Microbiologie en Biogeochemie (MMB, afdelingshoofd a.i.: Prof. Dr. Stefan Schouten) zoekt een gemotiveerde microbiologisch onderzoeksmedewerker (hbo) voor een project van de Europese Unie (H2020 – SIMBAproject). In deze uitdagende functie help je onderzoekers bij het nemen van veldmonsters, het extraheren van DNA, en het kweken en identificeren van micro-organismen en plant culturen.

2019-07-08 15:45:25

LOCATIE:                    NIOZ TEXEL

VACATURE NR.:         2019 – 51

SLUITINGSDATUM:   12-08-2019

 

DE AFDELING

De afdeling Mariene Microbiologie en Biogeochemie op Texel onderzoekt -onder meer- de samenstelling van organisch materiaal en microbiologische gemeenschappen in zeewater en zeebodems. Onze wetenschappers en analisten onderzoeken oceanen van pool tot evenaar en van diepzee tot kust.

In ons onderzoek proberen we meer te weten te komen over de samenstelling van microbiologische gemeenschappen en klimatologische omstandigheden -in het verre verleden, maar tevens in het heden.

 

HET PROJECT

De afdeling MMB van het NIOZ levert sinds 2018 een wetenschappelijke bijdrage aan een EU-H2020 project (https://simbaproject.eu/) waarbij gekeken wordt naar de rol van micro-organismen in de duurzame teelt van zout resistente gewassen en algen. Het uiteindelijke doel is om combinaties van micro-organismen te isoleren die een positief effect hebben op de groei van verschillende zouttolerante gewassen en algen.

Binnen dit project worden in het veld monsters genomen van het rhizosfeer van verschillende zouttolerante gewassen in samenwerking met Saline-Farming Texel (https://www.saline-farming.nl). DNA-extracties en moleculaire identificatie van micro-organismen worden uitgevoerd op een groot aantal monsters binnen het SIMBA-project. Daarnaast worden in gerichte experimenten in het lab de rol van micro-organismen op de plantengroei bestudeerd.

De resultaten van deze studies zullen bijdragen aan de verbetering van de kweek van zouttolerante duurzame gewassen en algen.

Binnen dit project werkt de kandidaat onderzoeksmedewerker samen met 1 andere wetenschapper.

 

DE KANDIDAAT

We zijn op zoek naar een gedreven, moleculair microbiologisch analist op hbo-niveau. Je bent nauwkeurig, beschikt over technisch inzicht en voert graag zelfstandig routinematige analyses uit. Ervaring met DNA-extracties en kweek van micro-organismen en planten strekt tot de aanbeveling. We gaan ervan uit dat je het Engels goed beheerst.

 

DE VOORWAARDEN

Aanstelling van deze functie is bij het Koninklijke NIOZ door NWO-I (Stichting Nederlandse Wetenschappelijk Onderzoek Instituten). We bieden je een dienstverband voor 20 uur per week (50% aanstelling) voor de duur van 3 jaar.

Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, conform CAO WVOI, maximaal € 3492,- bruto per maand, 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Bij een 100% aanstelling mag je rekenen op 42 vakantiedagen per jaar.


Wij bieden royale verhuiskosten voor werknemers uit het buitenland en ondersteuning bij het vinden van accommodatie. Ons arbeidsbeleid is gebaseerd op de Nederlandse CAO van Onderzoekscentra.

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature kun je je wenden tot dr. Henk Bolhuis.

Voor meer informatie over de procedure, stuur een e-mail naar Alexandra Noppeney (senior HR-adviseur).

Gesprekken zullen worden gehouden op dinsdag 27 augustus.VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend