NIOZ

NL | Hoofd NIOZ NMF m/v

De NIOZ afdeling nationale mariene onderzoek faciliteiten (NMF) beheert en exploiteert de zeegaande onderzoeks faciliteiten (schepen, apparatuur, techniek, logistiek) van het NWO instituut Koninklijk NIOZ t.b.v. de Nederlandse onderzoeksgemeenschap. Belangrijkste elementen zijn de oceaangaande RV Pelagia, en het ondiepwater onderzoekschip, de RV Navicula.

2018-12-21 16:27:19

LOCATION:            ROYAL NIOZ TEXEL ('T HORNTJE, THE NETHERLANDS)

VACANCY ID:         2018 -103

CLOSING DATE:    January 25  2019

 

NIOZ-NMF bestaat uit vier subdivisies, bezet met ca. 40 fte:

  • NMF Office-Fleet beheert de schepen, verzorgt de logistiek en planningen  van de schepen en apparatuur en organiseert alle overige aspecten van de onderzoek expedities.
  • NMF Support is o.a. verantwoordelijk voor logistieke ondersteuning, technische ondersteuning tijdens expedities, en voor onderhoud en reparatie van apparatuur.
  • NMF Development ontwikkelt en bouwt gespecialiseerde apparatuur voor zeeonderzoek, zowel op zee als op het vasteland. We bouwen op ‘bestelling’ voor NIOZ en externe wetenschappers.
  • NMF Data Management is verantwoordelijk voor de handling van aan boord gegenereerde gegevens, incl. de kwaliteitscontrole van aan boord verzamelde gegevens, en voor de verspreiding van gegevens aan de (inter) nationale wetenschappers en internationale datacenters zoals het British Oceanographic Data Center (BODC).

 

DE VACATURE

Het Hoofd NMF is leidinggevende en eindverantwoordelijke voor de afdeling NMF, rapporterend aan het NIOZ MT en directie. De functie omvat zowel de rederijfunctie als ook aansturing van de verschillende onderdelen van NMF. De NIOZ-vloot zal de komende jaren, naar verwachting, volledig worden vernieuwd. Het hoofd NMF zal een sturende rol hebben binnen de werkgroep vlootvernieuwing. Dat maakt de functie mede uniek en uitdagend.

Als Hoofd van NMF bent u HET contactpunt namens NIOZ en NWO richting de (inter) nationale maritieme sector.

Op een efficiënte manier de dagelijkse leiding hebben over een diverse groep mensen met goed oog voor het proces en de veiligheid is de essentie van deze veelzijdige functie. Doorslaggevend is het soepel kunnen schakelen van strategisch naar tactisch en soms ook operationeel niveau, en van individu tot totaal, in binnen- en buitenland.

 

DE KANDIDAAT

Heeft een opleiding op minimaal HBO of academisch (bv Maritieme Techniek) niveau. Beschikt over Vakbekwaamheidscertificaten Company Security Officer (ISPS) en Designated Person (ISM).

Aantoonbare ervaring met leidinggeven in de scheepvaartwereld. De kandidaat neemt medewerkers bij de hand, maar durft ook los te laten. Is in staat om verschillende leiderschapsstijlen te hanteren.

Gezien de veelzijdigheid en daarmee de complexiteit is de kandidaat die wij zoeken bezig met de tweede of derde stap in zijn/haar carrière.

Het NIOZ bevindt zich op Texel en Yerseke. De focus zal echter liggen op Texel. Om die reden is het wenselijk om in de buurt van Texel te wonen. Het NIOZ zal actief bijdragen aan het vinden van een (tijdelijke) of vaste huisvesting. Onze CAO vergoedt de eventuele verhuizing, daarnaast betaalt het NIOZ een vast bedrag van € 2,400,- voor herinrichtingskosten.

 

DE VOORWAARDEN

Wij bieden een dienstverband van 38 uur bij een 40-urige werkweek.  (100% aanstelling) voor de duur van 1 jaar.

Bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband.

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, conform CAO WVOI, maximaal € 6.857,- (schaal 14), 8% vakantietoeslag en een 8,33% eindejaarsuitkering.

De CAO WVOI geeft recht op 42 vakantiedagen.

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature kunt u contact opnemen met Peter Smit (Instituutsmanager) op telefoonnummer 0222- 369 381. Voor meer informatie over de procedure kunt u contact opnemen met Valentijn Tiemensma (senior HR-adviseur) 0222- 369 371.

Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Solliciteren kan door uw motivatiebrief en CV te uploaden via www.workingatnioz.com

De vacature sluit 25 januari. Begin februari zullen er gesprekken plaatsvinden met de selectiecommissie. Ook zullen er gesprekken plaatsvinden met de Benoemings Advies Commissie (BAC).VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook Google+ LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend