NIOZ

Hoofd Nationale Mariene Faciliteiten

Nationale Mariene Faciliteiten (NMF) is een afdeling van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Wij voorzien onderzoekers die in Nederland werken van schepen, zeegaande apparatuur, datamanagement en gekwalificeerd personeel om deze faciliteiten te bedienen.

2021-12-21 09:15:12

Om wetenschap op zee mogelijk te maken, exploiteert NMF de nationale onderzoeksvloot van Nederland, bestaande uit 3 onderzoeksschepen: RV Pelagia, RV Navicula en RV Stern. Daarnaast onderhoudt en beheert de NMF een gevarieerde pool van zeegaande apparatuur voor gebruik op zowel onze eigen onderzoeksschepen als onderzoeksschepen van derden. Het grootste deel van het NMF-materieel wordt in eigen beheer onderhouden, waardoor een optimale beschikbaarheid wordt gegarandeerd.

Het NIOZ, NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en de Topsector Water & Maritiem werken samen aan de vernieuwing van de nationale onderzoeksvloot en het materieel (oplevering schepen 2022, 2023 en 2024).

De afdeling is per direct op zoek naar een Hoofd NMF.


LOCATIE:                      KONINKLIJK NIOZ-TEXEL
VACATURE ID:              2021-074
SLUITINGSDATUM:      31 januari 2022

 

DE AFDELING
NMF bestaat naast de schepen en de bemanning uit vier subdivisies:

NMF Office-Fleet beheert de schepen, maakt de planning van het schip en organiseert alle aspecten van de onderzoeksexpedities.

NMF Support is verantwoordelijk voor logistieke ondersteuning, technische ondersteuning tijdens expedities en voor onderhoud en reparatie van apparatuur.

NMF Development ontwikkelt en bouwt gespecialiseerde apparatuur voor zeeonderzoek, zowel op zee als op het vasteland. We bouwen op bestelling voor wetenschappers die werken bij NIOZ en voor externe klanten.

NMF Data Management is verantwoordelijk voor de aanschaf van gegevens aan boord, de kwaliteitscontrole van aan boord verzamelde gegevens en voor de verspreiding van gegevens aan de wetenschappers en internationale datacenters zoals het British Oceanographic Data Center (BODC).
 

DE VACATURE

 • Het waarborgen van de beschikbaarheid (zowel intern als extern) van faciliteiten die vereist zijn voor wetenschappelijk (inter-) nationaal zeeonderzoek zoals schepen, instrumentatie en aanverwante maritieme technologie, incl. ontwikkeling en ondersteuning.
 • De ontwikkeling, beheer en exploitatie van de nationale onderzoeksvloot (inclusief apparatuur en instrumenten) en bepaalt mede de strategie en beleid om doelstellingen te realiseren.
 • Het bestuderen van de concurrentiepositie van de vloot (inclusief apparatuur en instrumenten) in de markt en het onderzoeken van mogelijkheden om nieuwe diensten aan te boren.
 • Onderhandelingen over en/of accordering van contracten met o.a. leveranciers, scheepswerven en kennis- en maatschappelijke instellingten.
 • De coördinatie van de ontwikkeling, het onderhoud en de reparatie van voorzieningen, machines, apparatuur en andere middelen op de vloot.
 • De bevordering van een effectieve, veilige en efficiënte vloot.
 • Analyses van de bedrijfsvoering om prestaties te evalueren, ontwikkeling en implementatie van veranderingen voor verbetering van de bedrijfsvoering en systemen.
 • Een adequate strategische personeelsplanning (SPP) waarin uitvoering wordt gegeven aan de criteria voor de beoordeling van het personeel van de afdeling.
 • Een leidende en sturende rol hebben binnen de werkgroep vlootvernieuwing. Je bent tevens verantwoordelijk voor de communicatie en woordvoering in- en extern aangaande de vlootvernieuwing.
 • Het mede leiding geven aan de interne processen waardoor de nationale rol van het NIOZ en in het bijzonder van NMF verder wordt ontwikkeld, versterkt, en de doelstellingen van het instituut (incl bedrijfsvoering en NMF) worden gerealiseerd.
 • Ontwikkeling van relaties en initiatie van samenwerkingsverbanden met instellingen en bedrijven in de maritieme sector.
 • Vertegenwoordiging van het NIOZ/NMF tijdens diverse (inter)nationale gremia en het leggen van contacten met organisaties.
 • Het kunnen schakelen van strategisch naar tactisch en soms ook operationeel niveau.

 

DE KANDIDAAT
Academisch denk- en werkniveau. Een opleiding op minimaal Hbo-niveau Maritieme Techniek.
Je beschikt over Vakbekwaamheidscertificaten Company Security Officer (ISPS) en Designated Person (ISM). Uitstekende kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;

Aantoonbare ervaring met leidinggeven in de scheepvaartwereld. De kandidaat neemt medewerkers bij de hand, maar durft ook los te laten. Is in staat om verschillende leiderschapsstijlen te hanteren.

Gezien de veelzijdigheid en daarmee de complexiteit is de kandidaat die wij zoeken bezig met de tweede of derde stap in zijn/haar carrière.

 

DE VOORWAARDEN
Wij bieden een prettige, vrije en collegiale werkomgeving waarin ontwikkeling, veiligheid en gezondheid centraal staan. Je arbeidsovereenkomst bij het Koninklijke NIOZ is een NWO-I dienstverband. We bieden je een fulltime dienstverband voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is conform de CAO-WVOI (salarisindicatie: max. schaal 15 - WVOI). Je ontvangt 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Bij een fulltime dienstverband mag je rekenen op 42 vakantiedagen, goede pensioenvoorzieningen en flexibele werktijden.

Gedurende je dienstverband stimuleert het NIOZ je professionele ontwikkeling. Hiertoe bieden we je uitgebreide cursusmogelijkheden. Indien nodig helpen wij met het vinden van geschikte huisvesting. Onze CAO kent een ruime tegemoetkoming in de verhuiskosten en uitstekende voorzieningen voor ouderschapsverlof.

 

MEER INFORMATIE
Voor aanvullende informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Peter Smit (Instituutsmanager) Voor aanvullende informatie over de selectieprocedure kunt u contact opnemen met Sigrid Moerbeek (sr. HR adviseur). Vind meer informatie over de afdeling NMF hier.

Wij streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de diversiteit in de samenleving, waaronder leeftijd, geslacht en culturele achtergrond. Wij verwelkomen daarom sollicitaties van kandidaten die de diversiteit van het NIOZ kunnen vergroten. Als u geïnteresseerd bent in deze functie, bezoek dan onze website www.workingatnioz.com en solliciteer op deze vacature. Hier vindt u ook meer informatie over het NIOZ. De sollicitatiegesprekken vinden begin februari 2022 plaats.

If you want, we can send you the English version of this vacancy. Contact Sigrid Moerbeek.VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend