NIOZ

NL | Hoofd HRM (1 FTE)

Het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) is op zoek naar een inspirerende, praktisch ingestelde HR-professional met leidinggevende ervaring op het gebied van strategische HRM.

2020-02-26 15:01:02

LOCATION:                                        KONINKLIJK NIOZ, Standplaats Texel
VACANCY ID:                                    2020 - 015
CLOSING DATE:                               6 april 2020

- Vanwege de Corona crisis is deze vacature opengesteld tot en met 6 april 2020 -


WAT DOET HET NIOZ?

Koninklijk NIOZ is een wetenschappelijk instituut van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in samenwerking met de Universiteit Utrecht.

Het NIOZ is de natuurlijke (inter)nationale wetenschappelijke toegangspoort tot het Wadden- en Noordzeegebied, maar doet ook wereldwijd onderzoek van delta tot diepzee. We hebben toonaangevende expertise in huis op het gebied van onder andere mariene ruimtelijke ecologie, populatie-ecologie, mariene microbiologie, geologie, geochemie, biogeochemie, fysische oceanografie, zeespiegelonderzoek, oceaan- en diepzeeonderzoek.

Ook beheren we de nationale onderzoekschepen voor de Nederlandse mariene en maritieme onderzoeksgemeenschap. Het NIOZ helpt niet alleen de (inter)nationale wetenschap, maar ook bedrijven, ngo’s en beleidsmakers om grote uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden. Want onze blauwe planeet benutten en beschermen, begint bij begrijpen.


BEN JIJ ONZE NIEUWE HOOFD HRM?

Als Hoofd HRM van het NIOZ sta je in het hart van een veranderende, internationaal georiënteerde wetenschapsorganisatie met een bruisende organisatiedynamiek. Dit doe je samen met je HR-team. Het team bestaat uit twee senior HR-adviseurs, een onderwijscoördinator en drie medewerkers HR-administratie. Het team functioneert het best met een gezonde mix van professionaliteit, daadkracht, bedachtzaamheid en humor.

Je bent in staat de algemeen directeur en het managementteam strategisch te adviseren. Daarnaast begeleid je wetenschappelijke departementshoofden en teamleiders van ondersteunende diensten bij integraal leidinggeven en het creëren van een veilig en inspirerend ontwikkelklimaat. Je kunt de wetenschapsvisie van het NIOZ en NWO-I beleid vertalen naar HRM-beleid en samen met het HR-team implementeren binnen de organisatie. Hierbij stel je je tactisch op. In deze rol ben je een inspirator, coach en verbinder.

Je onderhoudt actief contacten met NWO, collega-instituten, de OR en treedt namens het NIOZ op bij overige aan arbeid gerelateerde vraagstukken en samenwerkingsverbanden. Het werkt in je voordeel als je ervaring hebt binnen een wetenschappelijke organisatie.

 

WE ZIJN OP ZOEK NAAR JOU

Ben jij de inspirerende, praktisch ingestelde HR-professional met oog voor de balans tussen mens en systeem? En heb je leidinggevende ervaring op het gebied van strategisch HRM? Dan komen we graag met je in contact. Zeker als je je herkent in onderstaand profiel.

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau (organisatiepsychologie, personeelswetenschappen, et cetera).
  • Een strategie weet je werkbaar te vertalen.
  • Je bent een integere, mensgerichte leider en je combineert besluitvaardigheid met tact en respect voor andersdenkenden.
  • Goede schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands en Engels
  • Bij voorkeur werk je samen in een klein, hecht team en daarnaast kun je snel en doelgericht schakelen bij persoonlijke arbeidsvraagstukken en organisatiebelangen.

Je nieuwe standplaats is op Texel. Omdat het NIOZ een afdeling in Yerseke (Zeeland) heeft, vragen we van je dat je ook daar regelmatig aanwezig bent.


DIT HEBBEN WE TE BIEDEN

Wij bieden een prettige, vrije en collegiale werkomgeving waarin ontwikkeling, veiligheid en gezondheid centraal staan. We bieden je een fulltime dienstverband voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is conform de cao WVOI (max. schaal 13 zijnde € 6.405,-bruto per maand ). Je ontvangt 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Bij een fulltime dienstverband mag je rekenen op 42 vakantiedagen, goede pensioenvoorzieningen en flexibele werktijden. Natuurlijk is het mogelijk om, als dat zo uitkomt, vanuit huis te werken.

Gedurende je dienstverband stimuleren we graag je professionele ontwikkeling. Hiertoe bieden we je uitgebreide cursusmogelijkheden. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI). Mocht het nodig zijn, dan helpen wij je met het vinden van geschikte huisvesting. Onze CAO kent een ruime tegemoetkoming in de verhuiskosten en uitstekende voorzieningen voor ouderschapsverlof.


WE VERTELLEN JE GRAAG MEER

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Peter Smit (Instituutsmanager) of Willeke Nederlof (Hoofd HRM).

We streven ernaar dat ons personeel de diversiteit in de samenleving weerspiegelt, onder andere op het gebied van leeftijd, geslacht en culturele achtergrond. Daarom stellen we het zeer op prijs als kandidaten solliciteren die de diversiteit van het NIOZ kunnen vergroten. Dus herken jij je in deze functie? Dan nodigen we je uit te reageren. VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend