NIOZ

NL | Embedded Software Engineer

Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek (NIOZ) zoekt voor de afdeling Nationale Marine Faciliteit (NMF) Development op Texel een embedded software engineer (hbo-niveau) die software gaat ontwikkelen voor door ons zelf ontworpen oceanografische onderzoeksapparatuur.

2017-09-14 14:28:06

LOCATIE:                             NIOZ TEXEL  
VACATURENUMMER:        2017-060
SLUITINGSDATUM:            15 januari 2018 (LET OP: SELECTIE START DIRECT)

  

DE NATIONALE MARINE FACILITEIT

De Nationale Mariene Onderzoeksfaciliteit (NMF) ontwikkelt, fabriceert en onderhoudt instrumenten en apparatuur voor wetenschappelijk zee- en oceaanonderzoek én verzorgt de bediening en operationele ondersteuning ervan aan boord van onderzoeksschepen. Tevens verzorgt de afdeling NMF de planning van zeegaande expedities en ondersteunen we onderzoekers bij het voorbereiden van missies op onderzoeksschepen. Hiermee zijn we het technologische en logistieke zenuwcentrum voor zeegaand onderzoek in Nederland. 


DE AFDELING NMF DEVELOPMENT

De afdeling NMF Development ontwikkelt een diversiteit aan apparatuur voor specialistisch (wetenschappelijk) onderzoek. Technologie speelt een belangrijke rol in het zee- en oceaanonderzoek. Vaak ontwerpen onze engineers deze nieuwe techniek zelf, simpelweg omdat de apparatuur die nodig is voor het helpen beantwoorden van onderzoeksvragen nog niet bestaat. De meetapparatuur moet bovendien vaak autonoom kunnen werken onder extreme omstandigheden -boven en onder water. Soms weken, soms maanden. Kortom: een uitdaging voor een breed georiënteerde technicus.


DE VACATURE

Binnen het team van hard- en software-engineers, dat deel uitmaakt van NMF Development, ontwerp en bouw je besturingssystemen voor door ons zelf ontworpen oceanografische onderzoeksapparatuur. Je ontwikkelt toepassingen in veel gevallen samen met andere teamleden en natuurlijk wetenschappers. Elektronica oplossingen van NMF Development ontwerpen we meestal rond een 16-bits microcontroller, aangevuld met een embedded Linux-systeem (Raspberry Pi of kleiner).  


DE KANDIDAAT

Heb je een hbo of universitaire opleiding informatica of elektronica afgerond en ervaring met werken in multidisciplinaire projectteams? Heb je enkele jaren ervaring met de programmeertaal C/(C++), affiniteit met elektronica en heb je het vermogen je snel in te werken in bestaande softwareomgevingen? Ervaring met Linux (command-line) en elektronica design is niet vereist maar is wel een pré. Gedreven, creatief en nieuwsgierig? Teamspeler? Dan nodigen we je graag uit te solliciteren.  


DE VOORWAARDEN

We bieden je een tijdelijk dienstverband voor de duur van twee jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, maar je mag rekenen op 42 vakantiedagen, 8% vakantietoeslag, goede pensioenvoorzieningen en flexibele werktijden.

Gedurende je dienstverband stimuleert het NIOZ je professionele ontwikkeling. Hiertoe bieden we je uitgebreide cursusmogelijkheden. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI).


MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature: Thomas de Greef, (Afdelingshoofd NMF), voor alle andere vragen: neem contact op met Jolanda Evers, senior HR-adviseur.  VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook Google+ LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend