NIOZ

NL I Elektronicus voor het Ontwikkelen van Zeegaande Onderzoeksapparatuur

Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek (NIOZ) zoekt voor de afdeling Nationale Marine Faciliteit Development (NMF) op Texel een gedreven, creatieve en nieuwsgierige elektronicus (hbo-niveau) die zeegaande wetenschappelijke apparatuur gaat ontwikkelen, modificeren en onderhouden voor oceanografische onderzoeksprojecten.

2018-07-05 17:50:26
LOCATIE:                             NIOZ TEXEL 
VACATURENUMMER:         2019-004
SLUITINGSDATUM:            15 september 2019

 

DE NATIONALE MARINE FACILITEIT

De Nationale Mariene Onderzoeksfaciliteit (NMF) ontwikkelt, fabriceert en onderhoudt instrumenten en apparatuur voor wetenschappelijk zee- en oceaanonderzoek en verzorgt de bediening en operationele ondersteuning ervan aan boord van onderzoeksschepen. Tevens regelt de afdeling NMF de planning van zeegaande expedities en ondersteunen we onderzoekers bij het voorbereiden van missies op onderzoeksschepen. Hiermee zijn we het technologische en logistieke zenuwcentrum voor zeegaand onderzoek in Nederland.

 

DE AFDELING NMF DEVELOPMENT

De afdeling NMF Development ontwikkelt een diversiteit aan apparatuur voor specialistisch (wetenschappelijk) onderzoek. Technologie speelt een belangrijke rol in het zee- en oceaanonderzoek. Vaak ontwerpen onze engineers deze nieuwe techniek zelf, simpelweg omdat de apparatuur die nodig is voor het helpen beantwoorden van of niet bestaat. De meetapparatuur moet bovendien vaak autonoom kunnen werken onder extreme omstandigheden -boven en onder water. Soms weken, soms maanden. Kortom: een uitdaging voor een breed georiënteerde technicus.

 

DE VACATURE

Binnen het team van hard- en software-engineers en instrumentmakers, dat deel uitmaakt van NMF Development, ontwerp en bouw je elektronische schakelingen voor door ons zelf ontworpen oceanografische onderzoeksapparatuur. Je ontwikkelt, produceert, modificeert en onderhoudt elektronische apparatuur die nodig is voor het wetenschappelijk onderzoek op zee en laboratoriumonderzoek. In veel gevallen werk je hierbij samen met andere teamleden en -natuurlijk- wetenschappers. 

Het kan incidenteel voorkomen dat je deelneemt aan een zeegaande expeditie.

 

DE KANDIDAAT

Heb je het hbo-diploma Elektrotechniek of een vergelijkbare opleiding afgerond en ervaring met werken in multidisciplinaire projectteams? Ben je bekend met het ontwerpen van analoge en digitale schakelingen en heb je het vermogen bestaande elektronische toepassingen snel te doorgronden? Teamspeler met affiniteit met zeeonderzoek? Dan nodigen we je graag uit te solliciteren.

 

DE VOORWAARDEN

Je aanstelling bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee is een NWO-dienstverband. We bieden je een tijdelijk dienstverband voor de duur van twee jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, maar je mag rekenen op 42 vakantiedagen, 8% vakantietoeslag, goede pensioenvoorzieningen en flexibele werktijden.

Gedurende je dienstverband stimuleert het NIOZ je professionele ontwikkeling. Hiertoe bieden we je uitgebreide cursusmogelijkheden. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI).

 

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature: Alex Cofino (Afdelingshoofd NMF). Voor alle andere vragen: neem contact op met Alexandra Noppeney (senior HR-adviseur).

Gezien het diversiteitsbeleid van het NIOZ worden vrouwen nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Meer over de Nationale Marine Faciliteit Development vind je hier.



VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend