NIOZ

Ervaren HR Adviseur (breed/inventief/strategisch)

Wil jij de zee zien vanuit je kantoor en een bijdrage leveren aan het dynamische Koninklijke Nederlandse Intituut voor Onderzoek der Zee? Dan is dit je kans!

2021-04-01 12:34:08

Functieomschrijving
Het NIOZ is de (inter)nationale wetenschappelijke toegangspoort tot het Wadden- en Noordzeegebied en doet wereldwijd onderzoek van delta tot diepzee. Het HRM team staat in het hart van deze internationaal georiënteerde wetenschapsorganisatie. Het team ondersteunt (wetenschappelijke) departementshoofden, (senior) onderzoeksleiders en teamleiders van ondersteunende afdelingen bij integraal leidinggeven en competentiegericht personeelsbeleid. Ook begeleidt het team de vele (internationale) onderzoekers die naar Texel en Yerseke komen met vergunningen, huisvesting en een goede 'onboarding'. Er is behoefte aan een stevige HR-adviseur die deel gaat uitmaken van dit gedreven team.

De diversiteit en dynamiek van het NIOZ komt terug in de verschillende achtergronden, nationaliteiten en niveaus van medewerkers (van matroos tot hoogleraar), in de gedeeltelijke projectmatige financiering en de verschillende arbeidscontracten en -voorwaarden. Met 25 nationaliteiten en een grote organisatiedynamiek wordt er veel maatwerk gevraagd. Daarvoor is het nodig dat je overzicht houdt, de vraag achter de vraag herkent, nieuwsgierig blijft naar wat nodig is en welke mogelijkheden en oplossingen er zijn binnen de kaders.

Het NIOZ koestert de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen van mensen. Creativiteit, resultaatgerichtheid en daadkracht typeren de heersende cultuur. De gemene deler is de passie voor het onderwerp met oog voor de mens en de ontplooiing van talenten en vaardigheden. Alle aspecten van HR komen voorbij of staan nog op de wensenlijst van de organisatie en/of afdeling.

Je zoekt een zelfstandige rol, maar bent ook een sparringpartner en teamspeler. Je wordt daar ingezet waar jij het meeste plezier aan beleeft, wilt leren en het beste tot je recht komt. Je rapporteert aan het Hoofd HRM, die ook deel uitmaakt van het Management Team. Je kiest voor een arbeidsomvang van 32-40 uur. De standplaats is Texel en je bent bereid om minimaal 2 dagen per week op Texel te zijn.

 

Functie-eisen
De HR Adviseur die wij zoeken is een ervaren HR professional met minimaal een hbo werk- en denkniveau. Je hebt een brede interesse en ambitie binnen het HR-werkveld. Je handelt vanuit overzicht met oog voor verschillende belangen. Je bent analytisch sterk en resultaatgericht. Je kunt schakelen met mensen van zeer verschillende niveaus en nationaliteiten. Verder heb je ervaring met complexe CAO's en regelingen.

Als persoon ben je stabiel en een echte teamspeler met de bijzondere mix van flexibiliteit, creativiteit en zorgvuldigheid. Je hebt het geduld om soms de weg der geleidelijkheid te bewandelen en je bent in staat om met praktische oplossingen te komen. Je brengt een gezonde dosis humor mee, bent verbindend en rolvast. Je bent een professional die gedreven wordt om anderen vooruit te helpen.

Je hebt een goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift. Je woont op goed bereisbare afstand van Texel, wilt je daar vestigen of bent bereid daar minimaal 2 dagen per week te zijn.

 

Bedrijfsprofiel
Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) is onderdeel van de institutenorganisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het NIOZ is de natuurlijke (inter)nationale wetenschappelijke toegangspoort tot het Wadden- en Noordzeegebied en doet wereldwijd onderzoek van delta tot diepzee.

Bij de vestigingen op Texel en in Yerseke werken dagelijks 350 betrokken en gepassioneerde collega's in specialistische laboratoria en op eigen onderzoeksschepen in een breed spectrum van de maritieme wetenschappen. Zij behalen toonaangevende resultaten en helpen daarbij niet alleen de (inter)nationale wetenschap, maar ook bedrijven, ngo's en beleidsmakers om de grote uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden. Want onze blauwe planeet benutten en beschermen begint bij het begrijpen.

Je maakt als HR Adviseur deel uit van het HRM team. Het team bestaat uit zes professionals en functioneert op haar best door een gezonde mix van professionaliteit, daadkracht en humor.

De standplaats voor de HR Adviseur is op Texel. Het NIOZ bevindt zich daar op loopafstand van de veerboot naar Den Helder. Vanuit het kantoor hoor je de wind en zee die zo kenmerkend zijn voor het eiland. Je vestigen op Texel is niet noodzakelijk. Als je dat wel wilt, dan helpt het NIOZ je graag met de mogelijkheden tot huisvesting. Zowel in verband met Covid-19 als in een normale situatie is (deels) thuiswerken mogelijk.

Lees meer op de website van het NIOZ.

 

Arbeidsvoorwaarden
Het NIOZ biedt je een omgeving waarin diversiteit belangrijk is en waar veel aandacht is om iedereen zich thuis te laten voelen.

Binnen het team HRM biedt NIOZ je een plek waar je ruimte krijgt en in overleg wordt bepaald hoe de taken worden verdeeld. Je wordt daar ingezet waar jij het meeste plezier aan beleeft, wilt leren en het beste tot je recht komt.

Het NIOZ biedt een bruto maandsalaris conform schaal 10 of 11 van de CAO-OI (tot € 5.269 afhankelijk van ervaring). Dit wordt aangevuld met 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Je begint met een jaarcontract wat daarna, bij wederzijdse tevredenheid, wordt omgezet in een vast dienstverband. Lees voor alle overige goede secundaire voorwaarden de CAO-OI (o.a. 42 vakantiedagen en een goede pensioenregeling).

 

Contactgegevens
Ben je toe aan deze veelzijdige en dynamische rol als HR-adviseur en kun je voldoen aan de functie-eisen? Reageer dan direct door te solliciteren via onderstaande button "Apply to job here" of via de ISA GROUP.

Voor vragen, kun je contact opnemen met Sandra Liefhebber (hoofd HRM NIOZ / sandra.liefhebber@nioz.nl), Sigrid Moerboek (Senior HR-adviseur NIOZ / sigrid.moerbeek@nioz.nl of 0222-369 330) of Marianne Plugge (Recruiter / Sourcing Assistant bij ISA GROUP) via 06-44573718.

De sluitingsdatum van de vacature is woensdag 12 mei. De eerste gespreksronde met NIOZ vindt plaats in week 20 (17-21 mei) en de tweede gespreksronde met NIOZ vindt plaats op 25, 26 of 27 mei. Onze ambitie is om de procedure vóór 1 juni a.s. af te ronden.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt door NIOZ niet op prijs gesteld. De werving wordt ondersteund door externe partner ISA GROUP middels Recruitment & Sourcing Advice.

 

 

 VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend