NIOZ

Eerste stuurman Pelagia

2020-06-26 14:22:16

LOCATIE:                      KONINKLIJK NIOZ-TEXEL  

VACATURE ID:             2020- 31

SLUITINGSDATUM:     27 juli 2020

 

DE AFDELING

De afdeling NMF centraliseert alle activiteiten betreffende vaarvoorbereiding en ondersteuning van het zeevarend onderzoek. Deze activiteiten betreffen -onder meer- beheer en onderhoud van de schepen in de vloot, beheer en onderhoud van de zeegaande apparatuur en op het schip aanwezige equipment, maar tevens de planning van vaarschema’s en ondersteuning voor onderzoekers bij voorbereiding van missies op de onderzoeksschepen.

 

DE VACATURE

Rv. Pelagia is het enige oceaangaande onderzoeksschip van Nederland en levert een essentiële bijdrage aan het zeeonderzoek door (inter)nationale kennisinstituten en universiteiten. 

Als Eerste Stuurman ben je verantwoordelijk voor de gang van zaken aan boord. Tijdens de wacht draag je zorg voor de navigatie van het schip, je geeft leiding aan en houdt toezicht op de werkzaamheden die door bemanningsleden en derden tijdens stillig-, reparatie-, of dokperioden worden verricht en je rapporteert hierover aan de gezagvoerder. Je geeft leiding aan de dekbemanning en de 2e stuurman. Zelf rapporteer je rechtstreeks aan de gezagvoerder en je vervangt deze bij diens afwezigheid.

 

DE KANDIDAAT

We zoeken een ambitieuze en enthousiaste 1e stuurman die minimaal in het bezit is van een geldig vaarbevoegdheidsbewijs master- all ships en je certificaat  ships security officer. Je hebt gedegen kennis van ISM-code, de ISPS-code en de MLC regelgeving. Gezien het internationale karakter van de onderzoeken is uitstekende kennis van de Engelse taal in woord en geschrift een vereiste. Uiteraard heb je een geldig paspoort, een monsterboekje en alle relevante STCW certificaten. Tevens heb je meerjarige ervaring als 1e stuurman op onderzoeks-/ koopvaardij- / of off-shore schepen en affiniteit met wetenschap.

  

DE VOORWAARDEN

We bieden je een uitdagende functie in een dynamische organisatie met een wereldwijd vaargebied. Ons vaarschema is ‘6 weken op - 6 weken af’. Je aanstelling bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee is een NWO-dienstverband. We bieden je een tijdelijk dienstverband voor de duur van twee jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Inschaling vindt, afhankelijk van geschiktheid voor de functie, plaats in schaal 8 met doorgroeimogelijkheden naar schaal 9. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI).

 

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature: Joep van Haaren, superintendent. Voor alle andere vragen: neem contact op met Alexandra Noppeney, senior HR-adviseur.  

Gezien het diversiteitsbeleid van het NIOZ worden vrouwen nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

 VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend