NIOZ

Coördinator/project engineer development

Binnen NMF is de afdeling development verantwoordelijk voor de ontwikkeling van elektronica voor maritieme technologie, embedded software en micro-mechanische instrumenten. De afdeling voorziet niet alleen in alle behoeften van de wetenschappelijke afdelingen van Koninklijke NIOZ, maar werkt ook nauw samen met andere nationale en Europese wetenschappelijke instituten aan zeeonderzoek. Onze fysische, chemische en biologische oceanograven zijn afhankelijk van continue instrumentele vernieuwing om voorop te blijven lopen in marien onderzoek. Autonome sensorontwikkeling, diepzee-observatoria en verankerde instrumentatie zijn momenteel belangrijke onderzoeksrichtingen. Andere mogelijke onderzoekslijnen omvatten onder andere autonome (onderwater) voertuigen, robotica en onderwatercommunicatie.

2019-10-29 12:40:12

LOCATIE: ROYAL NIOZ TEXEL (NEDERLAND)

VACATURE NUMMER: 2019-84

SLUITINGSDATUM: 9 december 2019

 

De afdeling

De afdeling National Marine Research Facilities (NMF) van het Koninklijke NIOZ is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van hoogwaardige onderzoeksinstrumenten voor wetenschappelijk zeeonderzoek en faciliteert nationaal wetenschappelijk marien onderzoek aan boord van onze onderzoeksschepen wereldwijd.

Binnen NMF is de afdeling development verantwoordelijk voor de ontwikkeling van elektronica voor maritieme technologie, embedded software en micro-mechanische instrumenten. De afdeling voorziet niet alleen in alle behoeften van de wetenschappelijke afdelingen van Koninklijke NIOZ, maar werkt ook nauw samen met andere nationale en Europese wetenschappelijke instituten aan zeeonderzoek. Onze fysische, chemische en biologische oceanograven zijn afhankelijk van continue instrumentele vernieuwing om voorop te blijven lopen in marien onderzoek.

Autonome sensorontwikkeling, diepzee-observatoria en verankerde instrumentatie zijn momenteel belangrijke onderzoeksrichtingen. Andere mogelijke onderzoekslijnen omvatten onder andere autonome (onderwater) voertuigen, robotica en onderwatercommunicatie.

 

De vacature

De geschikte kandidaat heeft de volgende verantwoordelijkheden;

 • Je stuurt de development afdeling van NMF aan in nauwe samenwerking met het hoofd van NMF. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van projecten en voor de ontwikkeling en toepassing van nieuwe apparatuur voor zeegaand onderzoek.
 • Je ontwikkelt een lange termijn visie op de technische ontwikkeling en je ondersteunt bij de ontwikkeling van de lange termijn onderzoeksagenda in nauwe samenwerking met de wetenschapsafdelingen.
 • Je communiceert met interne en externe klanten en belanghebbenden.
 • Je bent verantwoordelijk voor de resultaten, planning, het budget en de prestaties van de afdeling development en je draagt zorg voor de continue ontwikkeling van de expertise, zowel van jezelf als van de afdeling.

 

DE KANDIDAAT

In je rol als coördinator geef je leiding aan de afdeling development. Je identificeert toekomstige behoeften en definieert R & D-projecten in nauwe samenwerking met onze stakeholders en op basis van een langetermijnvisie. Ook ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van de korte- en langetermijnplanning, het stellen van de juiste prioriteiten en het maken van afwegingen t.a.v. productiemethodes.

 • Je bent in het bezit van een Bachelor of Science diploma op het gebied van mariene technologie, b.v. elektronica, mechatronica of (fijne) werktuigbouw.
 • Je bent in staat om een visie te ontwikkelen en om deze over te dragen aan je team zodat de doelstellingen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling worden behaald.
 • Je hebt ervaring of affiniteit met de ontwikkeling van zeegaande apparatuur.
 • Je hebt een gestructureerde, praktische en resultaatgerichte aanpak
 • Je raakt enthousiast van wetenschappelijke en technologische uitdagingen
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met projectmanagement

 

VOORWAARDEN

Je aanstelling bij het Koninklijke NIOZ is een NWO-I (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) dienstverband. We bieden je een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring maar je mag rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Een eindejaar bonus van 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 42 vakantiedagen op voltijdbasis per jaar;
 • Vakantietoeslag van 8% van het bruto jaarsalaris;
 • We bieden royale verhuiskosten voor werknemers uit het buitenland en ondersteuning bij het vinden van huisvesting;
 • Opties voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Uitstekende voorzieningen voor ouderschapsverlof.

 

MEER INFORMATIE

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Alex Cofino (hoofd NMF)

Neem voor meer informatie over de procedure contact op met Alexandra Noppeney (senior HR-adviseur)

Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een vrouwelijke kandidaat.

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, bezoek dan onze website en solliciteer naar deze vacature. Je vindt hier ook meer informatie over NIOZ

 VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend