NIOZ

Arbo- en milieu adviseur

2019-05-01 13:31:38

Als Arbo- en milieu adviseur kom je te werken bij het team Facilitair en vervul je voor de organisatie een belangrijke rol. Binnen het bedrijf ben je namelijk hét aanspreekpunt, en bezit je alle kennis en kunde, op het gebied van Arbo en Milieu. Vanuit die expertise ben je in staat om je collega’s van gevraagd en ongevraagd advies te voorzien. De Arbo- en milieu adviseur is adviseur van de Ondernemingsraad en fungeert als secretaris van de Arbo- en Milieucommissie. De Arbo- en Milieu adviseur is in het kader van de Arbowetgeving aangesteld als preventiemedewerker van het instituut. Je gaat ook deel uitmaken van de BHV-organisatie en bent verantwoordelijk voor de operationele uitvoering van het BHV-beleid.


Omdat we een afdeling hebben in Yerseke (Zeeland) wordt er van je verwacht dat je daar regelmatig bent. Tevens neem je deel aan vak-overleg bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in Utrecht of Den Haag.

 

LOCATIE:                                   KONINKLIJK NIOZ TEXEL (STANDPLAATS)

VACATURENUMMER:               2019 - 027

SLUITINGSDATUM:                   30 september 2019

 

DE VACATURE

Binnen het NIOZ vinden we veiligheid, gezondheid en welzijn erg belangrijk. Een van jouw taken is dan ook om te zorgen voor een veilige en gezonde werk- en leeromgeving voor al onze medewerkers. Hierbij kijk je bijvoorbeeld naar veranderende wet- en regelgeving en de vertaling hiervan naar procedures; het Arbo- en preventieplan; maar ook het uitvoeren van risico-inventarisaties en audits behoort tot de taken. Ook het beoordelen van werkplekomstandigheden en het zorgdragen voor maatregelen om de omstandigheden te optimaliseren zijn onderdeel van je takenpakket.

Je vergroot het veiligheidsbewustzijn door kennisdeling in de organisatie en maakt de vertaalslag vanuit bestaande knelpunten in de uitvoering naar het nemen van actie in instrumenten en voorstellen voor beleid. Je begeleidt leidinggevenden in het zetten van de volgende stap in het vergroten van de veiligheid en welzijn.

Een ander onderdeel van het takenpakket is het onderdeel milieu. Hierin gaat het niet alleen om zaken als noodzakelijke vergunningen en ontheffingen en het opstellen van reglementen en intentieverklaringen, maar ook hoe we als organisatie bij kunnen dragen aan een leefbare en duurzame samenleving. Tevens zie je toe op het veilige gebruik, opslag, afvoeren en documenteren van laboratoriumgassen en chemische stoffen.

 

FUNCTIE-EISEN

Je hebt een HBO diploma (bijvoorbeeld Hogere Veiligheidskunde (HVK) of vergelijkbaar) en beschikt over een aantal jaar relevante werkervaring. Je hebt voldoende kennis opgebouwd op het gebied van Arbo & Milieu. Je hebt kennis van de Engelse taal in woord en geschrift. Verder ben je gemakkelijk in omgang en kun je het goed vinden met alle lagen binnen het instituut. Je denkt in concepten, haalt ervaring op van de werkvloer en maakt gemakkelijk de vertaalslag van praktijk naar voorstel. Je maakt zo nu en dan een rapportage of schrijft een beleidsvoorstel. Je kunt goed en duidelijk advies geven, bent initiatiefrijk en handelt professioneel en daadkrachtig bij het begeleiden van een audit.

 

DE VOORWAARDEN

Wij bieden een prettige, vrije en collegiale werkomgeving waarin ontwikkeling, veiligheid en gezondheid centraal staan. Je aanstelling bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee is een NWO-I dienstverband. We bieden je een tijdelijk dienstverband voor de duur van twee jaar voor 32 - 40 uur per week. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring maximaal  € 4.237,- bruto per maand op fulltime basis (schaal 10), 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Bij een fulltime dienstverband heb je recht op 42 vakantiedagen per jaar, goede pensioenvoorzieningen en flexibele werktijden.

Gedurende je dienstverband stimuleert het NIOZ je professionele ontwikkeling. Hiertoe bieden we je uitgebreide cursusmogelijkheden. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI).

 

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature, neem contact op met Biem Trap (Hoofd Facilitair) of via tel: 0222-369452. Voor alle andere, procedurele, vragen, neem contact op met Sigrid Moerbeek (senior HR-adviseur) of via tel. 0222-369330VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend