NIOZ

Arbo-, Milieu- en Duurzaamheidsadviseur

Pak jij díe uitdagende en dynamische rol van Arbo-, Milieu- en Duurzaamheidsadviseur op bij het Koninklijk NIOZ? Wil jij werken in een bijzondere omgeving met zeezicht, een heel divers takenpakket én vrijheid om hier invulling aan te geven? Dan zoeken wij jou!

2021-09-28 11:14:41

LOCATIE:                                       KONINKLIJK NIOZ TEXEL (STANDPLAATS)
VACATURENUMMER:                   2021-48
SLUITINGSDATUM:                       verlengd tot 31 januari 2022


DE ORGANISATIE
Het NIOZ, Koninklijk Nederlands Instituut voor onderzoek der Zee is het grootste instituut van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en doet als nationaal oceanografisch instituut al 145 jaar zeegaand onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk belangrijke vraagstukken over het functioneren van oceanen en zeeën. Daarnaast beheert het NIOZ zeegaande apparatuur en schepen voor de Nederlandse onderzoek gemeenschap, draagt het bij aan innovatief, multidisciplinair fundamenteel en grensverleggend toegepast zeeonderzoek en aan onderwijs en beleidsontwikkeling, op nationaal en internationaal niveau.

In ons gebouw op Texel bevinden zich naast reguliere kantoorruimtes onder meer laboratoria en technische werkplaatsen. Ook is er een uitgestrekt buitenterrein met onder andere een haven en een drietal eigen schepen. Sinds 2012 heeft het NIOZ twee vestigingen. De hoofdvestiging bevindt zich op Texel (TX) en een dochterinstelling is gevestigd in Yerseke (YE). Bij het NIOZ werken ongeveer 50 vaste wetenschappers op een totaal van ongeveer 180 vaste en 120 tijdelijke medewerkers. Meer informatie over het NIOZ vind je op onze website.


DE VACATURE
Binnen het NIOZ vinden we Arbo-omstandigheden, kwaliteit, veiligheid en milieu belangrijk. Jouw hoofdtaak is dan ook om te zorgen voor een veilige, gezonde en duurzame werk- en leeromgeving voor al onze medewerkers in de breedste zin van het woord. Vanuit je expertise ben je in staat collega’s van alle lagen van gevraagd en ongevraagd advies te voorzien. Hierbij kijk je onder andere naar veranderende wet- en regelgeving en de vertaling hiervan naar procedures en het Arbo- en preventieplan. Ook het uitvoeren van risico-inventarisaties en audits, het beoordelen van werkplekomstandigheden én het zorgdragen voor maatregelen om de werkomstandigheden te optimaliseren zijn onderdeel van je takenpakket.

Op het gebied van milieu draag je zorg voor zaken als noodzakelijke vergunningen en ontheffingen, het opstellen van reglementen en intentieverklaringen en zie je toe op het veilige gebruik, opslag, afvoeren en documenteren van laboratoriumgassen en chemische stoffen. Een bijzondere en unieke uitdaging gezien het feit dat de medewerkers veelal werken in de laboratoria, op de schepen en op het veld. Ook onder de zeespiegel zijn onze onderzoekers aan het werk, voor deze wetenschappelijke duikers dienen uiteraard de Arbo-omstandigheden optimaal geborgd en veilig te zijn.

Je bent mede verantwoordelijk voor de agenda van de  Arbo- en milieucommissie en wordt in het kader van de Arbowetgeving aangesteld als preventiemedewerker van het instituut en je neemt een belangrijke rol in bij het opstellen en uitvoeren van de duurzaamheidsagenda van het NIOZ. Omdat we een wetenschappelijke afdeling hebben in Yerseke wordt er van je verwacht dat je daar regelmatig in Zeeland bent. De komende jaren wil het NIOZ actief tijd en energie steken in het verduurzamen van haar bedrijfsvoering. Je kunt hierbij denken aan huisvesting, energie, inkoop en mobiliteit. Jij vervult hier een belangrijke expert- en voortrekkersrol in. Je schrijft verbetervoorstellen, vervult een rol in aanbestedingsprocedures en denkt actief mee over het verduurzamen van de organisatie.  

Je vergroot het Arbo- en veiligheidsbewustzijn door kennisdeling in de organisatie en maakt de vertaalslag vanuit bestaande knelpunten in de uitvoering naar het nemen van actie in instrumenten en voorstellen voor beleid. Daarnaast ben je als hoofd BHV eindverantwoordelijk voor de operationele uitvoering van het BHV beleid. Ook  neem je deel aan het FOAM vak overleg bij de NWO. Hier treft je ook je collega Arbo adviseurs van de acht andere onderzoeksinstellingen die onder NWO vallen.


FUNCTIE-EISEN
Je hebt hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur Middelbare Veiligheidskunde in combinatie met een aantal jaren relevante werkervaring. Je hebt voldoende kennis opgebouwd op het gebied van arbeidsomstandigheden, milieu en duurzaamheid. Je kan periodieke rapportages en beleidsvoorstellen schrijven richting het Management en OR, je rapporteert rechtstreeks aan de directeur. Omdat Koninklijk NIOZ een internationaal karakter heeft is het erg belangrijk dat je Engels in woord en geschrift goed is.

Het betreft een solofunctie die evengoed veel samenwerking vraagt op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Om die reden is het belangrijk dat je naast je kennis een aantal vaardigheden en persoonlijke kenmerken stevig hebt ontwikkeld. Je bent een echte zelfstarter en kunt zelf structuur en invulling geven aan de functie.Je neemt je eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van het up to date houden van je vakkennis en wet- en regelgeving. Je hebt een gezonde dosis lef en durft mensen aan te spreken aangaande het Arbobeleid, tevens ben je van nature een benaderbaar persoon en gemakkelijk in de omgang. Snel schakelen tussen diverse niveaus en onderwerpen is voor jou geen enkel probleem. Je bent adviesvaardig en handelt professioneel en daadkrachtig bij bijvoorbeeld het begeleiden van een audit. Je speelt accuraat in op acute situaties en hebt een ‘hands-on’ mentaliteit.


DE VOORWAARDEN
Wij bieden een prettige, vrije en collegiale werkomgeving waarin ontwikkeling, veiligheid en gezondheid centraal staan. Je aanstelling bij het NIOZ is een NWO-I dienstverband. We bieden je een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar voor 32 - 40 uur per week. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring (schaal 10, inpassing afhankelijk van vooropleiding en werkervaring conform CAO WVOI), 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Bij een fulltime dienstverband heb je recht op 42 vakantiedagen per jaar, goede pensioenvoorzieningen en flexibele werktijden. Gedurende je dienstverband stimuleert het NIOZ je professionele ontwikkeling. Hiertoe bieden we je uitgebreide cursusmogelijkheden. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI). Indien nodig helpen wij met het vinden van geschikte huisvesting. Onze CAO kent een ruime tegemoetkoming in de verhuiskosten en een reiskostenvergoeding.


MEER INFORMATIE
Voor meer informatie over de inhoud van de vacature: Biem Trap (Hoofd Facilitair) via tel: 0222-369425. Voor alle andere, procedurele, vragen: neem contact op met Mylene Lormans (senior HR-adviseur) via tel. 0222 369474.

 VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend