NIOZ

(sr.) Elektronicus voor het ontwikkelen van zeegaande onderzoeksapparatuur

Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek (NIOZ) zoekt voor de afdeling National Marine Facilities (NMF) op Texel een gedreven, creatieve en nieuwsgierige elektronicus (hbo-niveau) die zeegaande wetenschappelijke apparatuur gaat ontwikkelen, modificeren en onderhouden voor oceanografische onderzoeksprojecten.

2021-08-04 13:37:08

LOCATIE:                             NIOZ, standplaats Texel
VACATURENUMMER:         2021-42
SLUITINGSDATUM:             18 februari 2022    (heropend)

 

DE AFDELING
NMF ontwikkelt, fabriceert en onderhoudt instrumenten en apparatuur voor wetenschappelijk zee- en oceaanonderzoek en verzorgt de bediening en operationele ondersteuning ervan aan boord van onderzoeksschepen. Tevens regelt de afdeling NMF de planning van zeegaande expedities en ondersteunen we onderzoekers bij het voorbereiden van missies op onderzoeksschepen. Hiermee zijn we het technologische en logistieke zenuwcentrum van het NIOZ voor zeegaand onderzoek in Nederland.

Het team Development van de afdeling NMF ontwikkelt een diversiteit aan apparatuur voor specialistisch (wetenschappelijk) onderzoek. Technologie speelt een belangrijke rol in het zee- en oceaanonderzoek. Vaak ontwerpen onze engineers deze nieuwe techniek zelf, simpelweg omdat de apparatuur die nodig is voor het onderzoek niet bestaat. De meetapparatuur moet bovendien vaak autonoom kunnen werken onder extreme omstandigheden -boven en onder water. Soms weken, soms maanden. Kortom: een uitdaging voor een breed georiënteerde technicus.

 

DE VACATURE
Binnen het team van hard- en software-engineers en instrumentmakers, dat deel uitmaakt van NMF Development, ontwerp en bouw je elektronische schakelingen voor door ons zelf ontworpen oceanografische onderzoeksapparatuur. Je ontwikkelt, produceert, modificeert en onderhoudt elektronische apparatuur die nodig is voor het wetenschappelijk onderzoek op zee en laboratoriumonderzoek. In veel gevallen werk je hierbij samen met andere teamleden en -natuurlijk- wetenschappers. 

Het kan incidenteel voorkomen dat je deelneemt aan een zeegaande expeditie.

 

DE KANDIDAAT
Je hebt hbo-diploma (bijvoorbeeld Elektrotechniek) of een vergelijkbare opleiding afgerond en relevante ervaring met werken in multidisciplinaire projectteams. Je bent bekend met het ontwerpen van analoge en digitale schakelingen en hebt het vermogen om bestaande elektronische toepassingen snel te doorgronden. Verder ben je een teamspeler , innovatief, resultaatgericht en heb je affiniteit met zeeonderzoek. Beheersing van de Engelse taal is een pré.

 

DE VOORWAARDEN
Wij bieden een prettige, vrije en collegiale werkomgeving waarin ontwikkeling, veiligheid en gezondheid centraal staan. Je arbeidsovereenkomst bij het koninklijke NIOZ is een NWO-I  dienstverband. We bieden je een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar voor 40 uur per week (fulltime)met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Je salaris is afhankelijk van je opleiding(en) en relevante werkervaring maximaal  € 4.109,- bruto per maand (schaal 9) op fulltime basis, 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Bij een fulltime dienstverband heb je recht op 42 vakantiedagen per jaar, goede pensioenvoorzieningen en flexibele werktijden. Gedeeltelijk thuiswerken is bespreekbaar.

Gedurende je dienstverband stimuleert het NIOZ je professionele ontwikkeling. Hiertoe bieden we je uitgebreide cursusmogelijkheden. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI). Onze CAO kent een ruime tegemoetkoming in de verhuiskosten en uitstekende voorzieningen voor ouderschapsverlof.

 

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie over de inhoud van de vacature: Yetzo de Hoo (manager NMF development). Voor alle andere vragen: neem contact op met Sigrid Moerbeek (senior HR-adviseur).

Gezien het diversiteitsbeleid van het NIOZ worden vrouwen nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Kijk voor informatie over de afdeling NMF hier.VIEW CURRENT JOB OPENINGS

Share on:
Twitter Facebook LinkedIn

Share with a friend:
Mail a friend